#Coronavirus SARS-CoV-2 / coronapandemie / coronacrisis / COVID-19-pandemie : Zomer 2022

Zomergolf?

Index:

Introduction
Omikron
Overheid NL
Vaccins

Links


Introductie:

COVID-19, voluit coronavirus disease 2019, is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door het SARS-CoV-2virus, behorende tot de coronavirussen. De voorheen onbekende ziekte werd eind 2019 voor het eerst opgemerkt in Wuhan, de hoofdstad van de Chinese provincie Hubei, en verspreidde zich vervolgens in drie maanden tijd naar andere delen van de wereld. Vanaf 11 maart 2020 was er volgens de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel sprake van een pandemie, de coronapandemie. De ziekte wordt verondersteld een zoönotische oorsprong te hebben.

Omikron:
De omikronvarianten BA.4 en BA.5 lijken rond 10 juni 2022 in een rap tempo de dominante varianten van het coronavirus in Nederland te worden. Dit blijkt uit cijfers van de Amsterdam Regional Genomic epidemiology and Outbreak Surveillance (ARGOS), een samenwerkingsverband tussen het Amsterdam UMC en de GGD Amsterdam. De peiling is gebaseerd op een steekproef onder de positieve coronatesten die de GGD afneemt.

Een week eerder waren de BA.4 en BA.5 varianten nog verantwoordelijk voor 27 procent van de coronabesmettingen. Nu gaat het al om 54 procent van de gevallen, een verdubbeling in een week tijd. Niet eerder verliep de strijd tussen deze varianten en de in Nederland heersende BA.2-omikronvariant zo snel in het voordeel van de nieuwkomers.

https://a3veen.tumblr.com/post/687599537259479040/meer-dan-500-pati%C3%ABnten-met-corona-in-nederlandse

Overheid NL:

Vaccins:

Links:
#Coronavirus SARS-CoV-2 / coronapandemie / coronacrisis / COVID-19-pandemie

#Coronavirus SARS-CoV-2 / coronapandemie / coronacrisis / COVID-19-pandemie : De tweede golf

#Coronavirus SARS-CoV-2 / coronapandemie / coronacrisis / COVID-19-pandemie : Epiloog(?)

#Coronavirus SARS-CoV-2 / coronapandemie / coronacrisis / COVID-19-pandemie : Derde Golf

#Coronavirus SARS-CoV-2 / coronapandemie / coronacrisis / COVID-19-pandemie : Vierde golf(?)

#Coronavirus SARS-CoV-2 / coronapandemie / coronacrisis / COVID-19-pandemie : Najaar 2021

Coronavirus SARS-CoV-2 / coronapandemie / coronacrisis / COVID-19-pandemie : Voorjaar 2022

Coronavirus SARS-CoV-2 / coronapandemie / coronacrisis / COVID-19-pandemie : Najaar 2022

Infectieradar

Deel: