2012-02-29, PAS gespreksgroep film Adam

Adam:
Tijdens de editie van de PAS gespreksgroep op 29-02-2012 werd alleen gesproken over en gekeken naar de film Adam.

Adam, de film:
Film over Adam, een eenzame man met het Syndroom van Asperger, die een relatie ontwikkelt met zijn bovenbuurvouw, Beth. Hoewel soms de nadruk iets te sterk wordt gelegd op de symptomen van de stoornis is het een leerzaam verhaal voor zowel autistische als neurotypische mensen.

Recensie Cinema.nl:
Twee emotioneel gebutste buren beginnen een tere relatie in een weldadige buurt in winters New York City. Hugh Dancy speelt 29-jarige titelantiheld Adam en zijn makke is sociale onbeholpenheid vanwege het syndroom van Asperger. Buurvrouw Beth (Rose Byrne) is herstellende van een pijnlijke relatie. Samen vormen ze het ideale romantische filmstel, dik aangezet met singer-songwriter tokkelmuziek, zachte kleuren en dromerige cameravoering. Kortom, toneelregisseur Mayer liet zijn theatrale inborst de vrije loop, maar het authentieke acteerwerk van Dancy en Byrne houdt de boel wonderwel in balans.

Links:
IMDb, “Adam”
Cinema.nl, “Adam”

Deel: