Agenda

Zie verleden, heden en toekomst door de ogen van A3…

Archief

Agenda’s

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tem de leeuw / ING FossielVrij / Roep ING tot de orde: stop met het financieren van de klimaatcrisis! – manifestatie / burgerlijke ongehoorzaamheid / petitie / brief

22 april 2023 - 23 april 2024

Op zaterdag 22 en zondag 23 april 2023 gingen Eerlijke Geldwijzer, Oxfam Novib, BankTrack, WISE, Reclame Fossielvrij, Social Tipping Point Coalitie, SP Amsterdam, Bij1 Amsterdam, GroenLinks Amsterdam, Christian Climate Action, Free West Papua Campaign, 350-org, Scientists for Future NL, DeGoedeZaak, Greenpeace NL, Transnational Institute (TNI) naar het hol van de leeuw, om met acties tegen het beleid van de ING op te staan voor klimaatrechtvaardigheid en eisen dat ING Bank stopt met het financieren van de klimaatcrisis.

ING financiert met miljarden euro’s nieuwe terminals voor vloeibaar gas in de VS, een ramp voor het klimaat, omwonenden en natuur. ING Bank moet direct de geldkraan naar olie, kolen en gas sluiten. In een petitie wordt ING Bank opgeroepen te stoppen met ons geld in olie, kolen en gas te pompen. Het is onacceptabel dat er nu nog geld naar fossiele bedrijven gaat. In een brief aan ING kun je hen oproepen om te stoppen met het financieren van fossiele uitbreiding.

Links:
Tem de leeuw

ING de bank van fossiel Nederland

Acties bij 9 ING-kantoren, start weekend vol demonstraties tegen ING

Roep ING tot de orde: stop met het financieren van de klimaatcrisis!

ING, stap uit fossiel

ING aandeelhoudersvergadering

Wauw, de makers van de Shell Trial spreken zich uit tegen cultuursponsoring van ING!

Gegevens

Begin:
22 april 2023
Einde:
april 23
Evenement Categorieën:
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA ImageChange Image

Ga naar de inhoud