2021-02-25, Lief dagboek

Donderdag; Operatie A3’s rechteroor; Unusually mild weather with new February temperature records contrasts with biting cold; Oeigoeren : onderdrukking door China; Werken en een uitkering werkt niet; Februaristaking Herdenking; Klem tussen balie en beleid.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is dagboek.png

Operatie A3’s rechteroor:

Hospitaal, klik op afbeelding voor origineel

A3 heeft op 15 juli 2016 een sudden deafness rechts doorgemaakt. Bij de KNO-arts van het OLVG heeft er een gehooronderzoek plaatsgevonden. Een MRI-scan heeft geen aanwijzingen gegeven voor een brughoektumor. A3 is met Prednison en daarna 3 maal met injecties in het middenoor (auw! ondanks verdoving) behandeld. Er is rechts een perceptief gehoorverlies gevonden.

Afbeelding: Opnameformulier, klik op afbeelding voor vergroting

Op 1 oktober 2019 werd A3 op het werk gigantisch misselijk en werd na veel aandringen bij 112 naar het OLVG lokatie West afgevoerd. Daar werd hij 3 dagen lang verpleegd en onderzocht, met de de verdenking dat de evenwichtsorganen een probleem hadden. Hij werd onder meer de MRI-scanner ingeschoven. Concrete diagnose kon echter niet worden gegeven.

Diagnose, klik op afbeelding voor origineel

In december 2020 maakte A3 midden in coronapandemie toch een afspraak met de huisarts nadat er dagenlang vocht uit het rechter gehoororgaan kwam. Deze stuurde de patiënt door naar een KNO-arts bij Kliniek Zuid, daar werd vrij snel een cholesteatoom in het rechteroor (chronische middenoorontsteking) gevonden, waarvan bovengenoemde kwaaltjes het gevolg bleken te zijn. Maar dat was de betreffende collega KNO-artsen blijkbaar niet opgevallen omdat volgens de laatste KNO-arts een geoefend oog nodig om de MRI- en CT-scans correct te interpreteren.

Lokatie, klik op afbeelding voor origineel

Vanwege het risico dat dat de ontsteking zou kunnen uitbreiden naar de aangezichtsspieren en zelfs het hersenvlies, was enige spoed gewenst om middels een ingreep de aandoening aan te pakken in het ziekenhuis. Daarom werd A3 opgeroepen zich op 25 februari 2021 om 07:30 te melden bij het ACIBADEM medisch centrum in Amsterdam-Sloterdijk.

Bloedmeetmachine, klik op afbeelding voor origineel

Rond 10:00 verdween A3 in de operatiekamer door de anesthesie van de wereld, tegen 11:45 keek A3 weer bij bewustzijn naar de tijd op de bloedmeetmachine in de ontwaakkamer. Na een klein uur liggen mocht A3 twee boterhammen met kaas eten en een thee met honing tegen keelpijn door de beademing drinken. Vervolgens mochten de kleren weer aan en was het wachten op een plasbeurt want pas dan mag het infuus eruit. Daarna mocht A3 naar huis!

Afbeelding: ontwaakbed, klik op afbeelding voor origineel

Kwiek liep A3 zelfstandig, zonder duizelingen en zwakke knieën, maar wel onder begeleiding van partner naar het nabij gelegen station Sloterdijk en reisde per trein en metro naar huis. Daar heeft hij zijn ervaringen opgeschreven, bij deze!

Afbeelding: post-operatieve tulband, klik op afbeelding voor origineel

Social:

Agenda:

Links:
In de geschiedenis

Operatie aan rechteroor

Fotoalbum Medisch

Deel: