2008-12-11, Opening Martien Schaaperhuis

Catering opening Schaaperhuis:
Op 11-12-2008 werd het Martien Schaaperhuis geopend, de catering werd verzorgd door restaurant De Dageraad.


Afbeelding: Opening, klik erop voor vergroting

Het huis:
De bewoners van het Martien Schaaperhuis op IJburg in Amsterdam, Amsterdamse dak- en thuislozen, krijgen hier niet alleen huisvesting maar worden ook begeleid in het wonen zelf.

Het is een trainingshuis waarin de bewoners vaardigheidstrainingen volgen om hen voor te bereiden op een meer zelfstandige vorm van wonen. Het is een doorstroomhuis waar bewoners maximaal 3 jaar verblijven.


Afbeelding: Naamgever, klik erop voor vergroting

Martien Schaaper:
Het huis is vernoemd naar de inmiddels overleden Martien Schaaper, die als manager van de toenmalige Nationale Woningraad een van de initiatiefnemers van dit project was, dat op een symposium tijdens de Daverende Daklozen Dagen in 1997 werd gepresenteerd.


Afbeelding: Keuken, klik erop voor vergroting

Catering:
Zoals gebruikelijk bij ieder openingsfeest werden de gasten voorzien van een natje en een droogje, in dit geval verzorgd door het bedrijf waar A3 werkt: restaurant De Dageraad. Een uitdaging want een cateringopdracht voor zo’n 150 personen hadden we nog niet gehad, maar het bleek een geslaagde middag.

Links:
Martien Schaaperhuis

Deel: