2008, Zomervakantie

Zomervakantie:
A3 reist af voor een logeerpartij in respectievelijk Zuidbroek en Sappemeer, om vervolgens te eten in Rotterdam en te shoppen en overnachten in Zoetermeer.


Afbeelding: Menterwolde, klik erop voor vergroting

Naar Groningen:
De treinreis op 05-08-2008 ging voorspoedig, de aankomst in het UMC Groningen, alwaar een lift kon worden gekregen, was op de geplande tijd. De reis eindigde in Zuidbroek (Menterwolde), waar een week lang werd gelogeerd.

Daarna werd nog een week doorgebracht in Sappemeer (Hoogezand-Sappemeer), vanwaar ondermeer werd afgereisd naar een botenschouw, die was georganiseerd in Martenshoek.


Afbeelding: Oldtimers, klik erop voor vergroting

Feesten:
De voornaamste reden voor deze jaarlijkse uitstap is, dat moeder en zus in dezelfde week jarig zijn. Een prima gelegenheid veel familieleden, waarvan de meeste in Groningen wonen, weer eens te zien en te spreken.


Afbeelding: Sappemeer, klik erop voor vergroting

Foto’s:
Ook was er gelegenheid om de benenwagen of geleende fiets te pakken en wat foto’s te maken, hoewel dit jaar het weer niet altijd geschikt was. Enkele kiekjes zijn in het fotoalbum van A3veen.nl te vinden.


Afbeelding: Botenschouw, klik erop voor vergroting

Naar Amsterdam:
Na 2 weken was het tijd om terug te gaan naar huis. Net als je denkt om na een lange periode weer tevreden te kunnen zijn over het Nederlands openbaar vervoer, word je keihard weer een illusie ontnomen.

Door een breuk in de bovenleiding bij Ermelo (wellicht achterstallig onderhoud uit zuinigheid?) was er op 19-08-2008 bijna de gehele dag geen treinverkeer tussen Nunspeet en Harderwijk mogelijk en moest er deels met de bus worden gereisd.


Afbeelding: Rotterdam, klik erop voor vergroting

Naar Rotterdam:
Op 22-08-2008 werd in Rotterdam samen met schoonzus 3 uur tijd lang zoveel Japans (waaronder sushi) gegeten, als naar binnen kon worden gewerkt; ronduit veel en heerlijk. Daarna met de trein naar Den Haag en Randstadrail naar Zoetermeer.


Afbeelding: Japans eten, klik erop voor vergroting

Naar Zoetermeer:
In Zoetermeer werd er geshopt, nog een keer een bescheiden hap (Turkse pizza) verorberd, gevolgd door avondje spelen met de Wii en een nachtje logeren bij schoonzus en broer. De volgende dag ging het huiswaards naar Amsterdam.

Links:
A3veen.nl fotoalbum 2008

Deel: