2008-09-21, Buurtfeest de Pijp

Buurtfeest de Pijp 2008:
Al meerdere malen werkte A3 mee als vrijwilliger op het buurtfeest in de Pijp, dat jaarlijks wordt gehouden. Zo ook deze keer.


Afbeelding: Poort, klik erop voor vergroting

Festival:
Het nazomerfestival was er dit keer voor de 10e maal op de Albert Cuypstraat, Amsterdam. Onder het motto “één dag de straat voor de bewoners” werd al in 1999 het initiatief genomen om op deze dag de straat met een andere invulling terug te geven aan de bewoners van de Pijp.


Afbeelding: Kinderhoekje, klik erop voor vergroting

Voor de buurt:
Dit jaarlijkse feest is er in de eerste plaats voor en van de bewoners van De Pijp en wordt georganiseerd door het Wijkcentrum Ceintuur. Het thema dit jaar was: “De Pijp Wereldwijk” en toonde de grote verscheidenheid van bewoners in de buurt. Ook aan de buurtkids was gedacht met een kinderhoek en activiteiten.


Afbeelding: Kinderpodium, klik erop voor vergroting

Bakfiets:
Ook traditioneel is intussen, dat de voornaamste bijdrage van A3 het vervoeren van benodigdheden met de bakfiets was, een goed voorbeeld op deze autovrije dag. Verder is er veel tijd besteed in de kraam met etenswaren voor de vrijwilligers op dit evenement.


Afbeelding: Lunch, klik erop voor vergroting

Eten:
Gedurende de middag waren er diverse salades beschikbaar voor de vrijwilligers, het festival werd afgesloten met een Marokkaanse maaltijd met ondermeer couscous.


Afbeelding: Diner, klik erop voor vergroting

Foto’s:
Er is jammer genoeg te weinig tijd overgebleven om alles op de gevoelige fotochip vast te leggen. Wat er wel aan kiekjes is geschoten, wordt in dit bericht en in het fotoalbum getoond.


Afbeelding: Cafe, klik erop voor vergroting

Natafelen:
Op 01-10-2008 werd werd letterlijk en figuurlijk nagetafeld bij nogmaals een etensmaal in een lokaal, op een huiskamer lijkend, cafe in de Amsterdamse de Pijp. Verder kon er worden genoten levende muziek met gitaar, zang en een zingende zaag.

Links:
Nazomerfestival
Fotoalbum Buurtfeest 2008

Deel: