2008-03-10, De Dageraad opening

Opening restaurant:
Op maandag 10-03-2008 is restaurant De Dageraad op IJburg Amsterdam officieel geopend.


Afbeelding: Lichtbak logo, klik erop voor vergroting

De formaliteiten:
De opening vond symbolisch plaats door het leggen van een deurmat bij de hoofdingang; deze handeling werd omringd door enige korte toespraken, waarin ook plek was voor een dankwoord aan en een boeket bloemen voor het personeel.

Genoemde medewerkers, waaronder de schrijver van dit artikel, hebben tijdens de receptie de genodigden voorzien van warme en koude hapjes en kregen daar tot groot genoegen veel complimenten voor.

Pantar Amsterdam, voorheen en nog steeds de formele werkgever van auteur, is een van de initiatiefnemers van het restaurant: daarom waren enkele genodigden bekenden, waarmee nog wat over “oude tijden” op de vorige werkplek gepraat kon worden.


Afbeelding: Plan Zuid, klik erop voor vergroting

Inrichting:
Op zondag 09-03-2008 werd de laatste hand gelegd aan de inrichting van de zaak, thema is het ontstaan van woningbouwverenigingen in de beginjaren van de 20e eeuw, met name de voormalige De Dageraad, naamgever van het etablissement.

Doelstelling van deze verenigingen was, om mensen met een laag inkomen vooruit te helpen, te beginnen met een betere en gezondere woonomgeving door middel van grote woningbouwprojecten.

Dit thema is terug te vinden door een wandvullende getekend overzicht van het Plan Zuid en foto’s op de lampen uit het begin van de 20e eeuw van mensen en gebouwen in de Amsterdam School stijl.

Gezien de sociale instelling van het restaurant, het op weg helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals dat zo mooi wordt omschreven, en de rol daarin van de opvolger van De Dageraad, leek dat een gepast onderwerp.


Afbeelding: Inrichting, klik erop voor vergroting

Media:
Er waren vertegenwoordigers aanwezig van diverse media aanwezig, zo maakten medewerkers van de regionale tv-omroep AT5 opnames voor de laatste aflevering van de docusoap De Dageraad.

Links:
YouTube, kanaal van a3veen

Restaurant De Dageraad, 1e werkdag (2008)

Deel: