2006-08-16, Medisch rondje

Rondje medische molen:
Vanwege de gevolgen van een brommerongeluk, dat A3 twee weken eerder heeft gehad, moest hij een ronde maken langs diverse medische instellingen.

Huisarts:
Het begon in de ochtend bij de huisarts, deze constateerde dat de ontstoken schaafwond aan de enkel zo goed als genezen was. Verder bleek echter dat er geen beweging in de enkel meer zat, waardoor er enkel op de tenen van de linkervoet kon worden gelopen.

Ziekenhuis:
Omdat betreffende voet ook nog eens opgezwollen was, werd besloten om in het ziekenhuis een paar Rontgenfoto’s te schieten. Er bleken geen botten te zijn gebroken dus wilde de huisdokter er een fysiotherapeut erop loslaten.

Fysiotherapie:
Bij de fysiotherapeut werd even goed tegen de voet geduwd, daarna wat geoefend om de hak op de grond te houden. Dit alles had meteen als resultaat dat er niet meer op tenen hoefde te worden gelopen; echter dat gaat nog niet vanzelf, daarom moest er nog even worden geoefend.

Links:
2006-08-01, ongeval
Huisartsenpraktijk de Wetering
OLVG ziekenhuis
Jonker en van Rijn fysiotherapeuten

Deel: