Agenda

Zie verleden, heden en toekomst door de ogen van A3…

 

Archief

Agenda’s

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

#BeterschapNatuur #Boswachtermars Wens de natuur beterschap – schrijfactie

november 12 - november 24

De natuur zorgt altijd voor ons, maar heeft nu dringend hulp nodig, teken je beterschapskaartje en roep de politiek op om de natuur beter te beschermen.

De boswachters beschermen onze natuur elke dag. Maar het is niet genoeg… De natuur verdroogt, verarmt en verdwijnt door klimaatverandering, stikstof, droogte en vervuiling van water. Veel planten en dieren zijn al verdwenen. Het tij kan nog worden gekeerd. Als er nu maatregelen genomen worden, kan ervoor worden gezorgd dat er niet nog meer planten en dieren verloren gaan. Dan kunnen we overstromingen en droogte beter aan. Dan verbetert ons water, onze lucht en daarmee onze gezondheid. Voor de natuur, voor ons, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Daarom moeten we onze Nederlandse natuur beter beschermen. Sluit je aan bij de boswachters. Wens de natuur beterschap en roep de politiek op de natuur beter te beschermen.

Manifest

Natuurmonumenten heeft direct na de val van het kabinet besloten om de Boswachtersmars te organiseren, boswachters uit het hele land trekken vrijdag 24 november 2023 in groten getale naar Den Haag, waar de lijsttrekkers terugblikken op de verkiezingsuitslag. Terwijl binnen vergaderd wordt, klinkt buiten de Tweede Kamer een dringende oproep van boswachters van Natuurmonumenten. Zij vragen de politiek leiders van alle partijen de natuur beter te beschermen in het volgende coalitieakkoord. Een oproep die door 86% van alle mensen in Nederland gesteund wordt. Het is de eerste keer dat boswachters in ons land massaal de straat op gaan om de stem van de natuur, die zwaar onder druk staat, luid en duidelijk te laten horen. Een manifest met concrete acties voor natuurherstel wordt aangeboden aan meerdere politici.

Links:
Wens de natuur beterschap

200 boswachters hebben zich verzameld voor het gebouw van de Tweede Kamer

Gegevens

Begin:
november 12
Einde:
november 24
Evenement Categorie├źn:
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud