Agenda

Zie verleden, heden en toekomst door de ogen van A3…

Archief

Agenda’s

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sluit nu de meest ziekmakende installaties van Tata Steel! – petitie

1 juni 2023 - 31 december 2023

De plek waar je woont, zou veilig moeten zijn, maar Tata Steel maakt mensen in de regio ziek en heeft een gigantische impact op het klimaat en de natuur.

De overheid moet de meest ziekmakende installaties en hun gifwolken stoppen, zodat omwonenden weer veilig adem kunnen halen. In Nederland staat een van de grootste en vieste staalfabrieken van Europa: Tata Steel. De fabriek staat midden in een dichtbevolkt gebied. 150 duizend mensen en kinderen leven direct onder de giftige wolken van Tata Steel. In de omgeving komt longkanker tot 50% meer voor en jongere kinderen hebben een grotere kans op hersenschade. De overheid dient ons en toekomstige generaties te beschermen, maar faalt in het handhaven op grote vervuilers. Zelfs de meest ziekmakende onderdelen van Tata Steel mogen gewoon open blijven. Deze installaties zijn roestig en oud. Er zijn vaak incidenten waarbij giftige wolken vrijkomen. Roep demissionair  staatssecretaris Heijnen op in te grijpen. De staatsecretaris hoort de basisvoorzieningen voor een gezond leven te bewaken, waaronder de lucht die we inademen en dus de ziekmakende activiteiten stil te leggen. De tijd dat winst boven onze gezondheid, het klimaat en de natuur staat, is voorbij.

Links:
Sluit nu de meest ziekmakende installaties van Tata Steel!

Tata STEELt de Toekomst

De bijdrage van Tata Steel Nederland aan de gezondheidsrisico’s van omwonenden en de kwaliteit van hun leefomgeving – publicatie

RIVM stelt het vast: uitstoot van Tata Steel maakt omwonenden ziek. Wat gaat de overheid nu doen?

Agenda – Industrie en omwonenden – publicatie

Gegevens

Begin:
1 juni 2023
Einde:
31 december 2023
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA ImageChange Image

Ga naar de inhoud