Agenda

Zie verleden, heden en toekomst door de ogen van A3…

Archief

Agenda’s

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Olympische Zomerspelen 2024

juli 26 - augustus 11

De eerstvolgende Olympische Zomerspelen van de XXXIIIe Olympiade zullen in 2024 gehouden worden, het zal de 30e editie worden van de Zomerspelen die voor het eerst in 1896 werden georganiseerd.

In juli 2017 bereikten Parijs, Los Angeles en het IOC een overeenkomst waarmee Parijs formeel als gastheer van de Olympische Spelen van 2024 aangeduid kan worden, nadat Parijs de enige overgebleven kandidaat is. Los Angeles, de enige andere kandidaat voor deze editie, heeft aangegeven zich te focussen op de spelen van 2028. De officiële toewijzing aan Parijs vond plaats op de 131e IOC Sessie op 13 september 2017 in LimaPeru. DOlympische Spelen (OS) zijn een internationale sportmanifestatie. De eerste moderne Olympische Spelen werden in 1896 gehouden, geïnspireerd door het gelijknamige Griekse evenement in de Oudheid. Sinds 1924 zijn er twee versies, de Zomerspelen en de Winterspelen, elk om de vier jaar. Er doen duizenden atleten aan uiteenlopende sporten mee. Ruim anderhalf jaar na de Zomerspelen, in het tweede kalenderjaar erna, zijn steeds de Winterspelen, vervolgens duurt het dus een kleine tweeënhalf jaar tot de volgende Zomerspelen. Tot 1992 werden zowel de Zomerspelen als de Winterspelen in hetzelfde jaar gehouden. De filosofie achter ‘de Spelen’ wordt uitgedragen door de ‘Olympische Beweging’. Die beweging omvat de internationale sportbonden, de Nationaal Olympisch Comité‘s en de organisator van de Spelen. Het Internationaal Olympisch Comité is verantwoordelijk voor het uitkiezen van de gaststad en het olympische programma. Steeds wordt tijdens een IOC-bijeenkomst zeven jaar van tevoren de locatie / organisator gekozen uit enkele kandidaten, met andere woorden: in het jaar na de Spelen wordt de organisator voor de editie na de eerstvolgende editie van de Spelen gekozen. De organisatie van de Spelen is verantwoordelijk voor het naleven van de olympische regels, die zijn omschreven in het Olympisch Handvest. Er gaan enkele symbolen en rituelen gepaard met de organisatie van de Olympische Spelen, waaronder de olympische vlag en de olympische vlam.

Links:
Paris2024

Russen zaaien onrust in Franse slaapkamers

Russia is trying to scare people away from the Paris Olympics, report says

Russian interference suspected after coffins draped with tricolour placed at Eiffel Tower

Thousands of homeless people removed from Paris region in pre-Olympics ‘social cleansing’ / Parijs deporteert daklozen de stad uit in aanloop naar de Olympische Spelen

Agenda – Rapport : 1 an de nettoyage social avant les JOP 2024 – publication et présentation

Agenda – Olympisch Comité: sluit Israël uit! – petitie

Gegevens

Begin:
juli 26
Einde:
augustus 11
Evenement Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA ImageChange Image

Ga naar de inhoud