Agenda

Zie verleden, heden en toekomst door de ogen van A3…

 

Archief

Agenda’s

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Klimaatactieconferentie

oktober 1 @ 12:00 - 17:00

Na twee eerdere drukbezochte actieconferenties is op 1 oktober 2023 de derde klimaatactieconferentie in Utrecht.

De gevolgen van de klimaatcrisis worden elke week concreter. Van onleefbare hitte in het Globale Zuiden, een toename van extreem weer tot snel smeltende gletsjers. Sinds de jaren negentig worden er internationale klimaattoppen georganiseerd, maar zonder enig resultaat. De mondiale CO2-uitstoot is nog nooit zo hoog geweest. Dit najaar wordt de COP in de Verenigde Arabische Emiraten gehouden en voorgezeten door een oliesjeik. Hier hebben we niets van te verwachten.

Gelukkig wordt ook een internationale toename van strijd gezien. Zoals stakingsacties in reactie op de recordinflatie. De blokkades georganiseerd door Extinction Rebellion tegen de fossiele subsidies zijn uitgegroeid tot een belangrijk richtpunt voor de beweging. Maar de regering gaat door op de ingeslagen (fossiele) weg: kolencentrales blijven open, het OV staat steeds verder onder druk en van het afschaffen van de fossiele subsidies is nog geen sprake.

Tijdens de klimaatactieconferentie op 1 oktober zal samen de balans worden opgemaakt: Waar staan we als klimaatbeweging? Wat kunnen we leren van de acties en campagnes van de afgelopen periode? Hoe gaan we om met toenemende repressie? Op wat voor basis kunnen we het komende jaar de krachten bundelen?

Links:
Klimaatactieconferentie zondag 1 oktober 2023

Klimaatactieconferentie 1 oktober: programma bekend📢

Gegevens

Datum:
oktober 1
Tijd:
12:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Huis Utrecht
Boorstraat 107
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar de inhoud springen