Agenda

Zie verleden, heden en toekomst door de ogen van A3…

Archief

Agenda’s

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

#KappenMetKolen – elke vrijdag actie tegen het gebruik van kolen in Nederland / Hé provincie: sluit kooks 1 & 2 van Tata – Blokkade Haarlem 12/04 (TV XRtv live)

april 12 @ 13:00 - 23:59


Op 12 april 2024 blokkeren Kappen met kolen en XR Haarlem de N205 vóór het Provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem – tenzij de provincie vóór die tijd de vergunningen voor Kooks- en Gasfabriek 1 en 2 van Tata Steel heeft ingetrokken.

Deze kooksgasfabrieken – waarin kolen tot kooks worden verwerkt – zijn namelijk zwaar verouderd en hadden allang gesloten moeten worden. Ze lekken aan alle kanten en stoten vrijwel dagelijks gifwolken uit. Mensen die in de omgeving wonen, leven daardoor aantoonbaar korter en in slechtere gezondheid. Bovendien is het stoken van kolen sowieso heel slecht voor de biodiversiteit en het klimaat en worden bij de kolenwinning in o.a. Colombia regelmatig mensenrechten geschonden. De Kooks- en Gasfabrieken van Tata Steel zorgen voor de meeste overlast en vervuiling, en daarom moeten die zo snel mogelijk dicht. De provincie is verantwoordelijk voor het handhaven van de vergunningen van Tata Steel, en de cokesgasfabrieken voldoen al jaren niet meer aan de eisen – maar de overheid komt niet in actie en stelt de belangen van Tata Steel boven die van burgers. Daarom hebben we de Provincie Noord-Holland op 15 februari een ultimatum gesteld: trek vóór 12 april de vergunningen voor Kooks- en Gasfabriek 1 en 2 in, anders wordt de N205 vóór het provinciehuis geblokkeerd. De provincie heeft nog niet gereageerd, dus wordt doorgegaan met de voorbereidingen. Vind jij het ook onacceptabel dat Tata Steel ongehinderd gifwolken kan uitstoten? Vind jij het ook schandalig dat de overheid niet opkomt voor de gezondheid van burgers en bescherming van natuur en milieu? Sluit je dan aan! Het eindspel voor Tata is begonnen, want we gaan net zo lang door tot de kooksgasfabrieken dichtgaan!

Links:
Blokkade Haarlem 12/04

Sluit kooks 1 & 2 van Tata

Kappen met Kolen – iedere vrijdag

Agenda – #KappenMetKolen – elke vrijdag actie tegen het gebruik van kolen in Nederland

Kappen met kolen

Stop coalonization – Stop Glencore

STAAL – start serie (TV NPO 2 / NPO Start)

Gegevens

Datum:
april 12
Tijd:
13:00 - 23:59
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:

Locatie

Haarlem
Haarlem, Nederland + Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA ImageChange Image

Ga naar de inhoud