Agenda

Zie verleden, heden en toekomst door de ogen van A3…

Archief

Agenda’s

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dierproeven zijn niet meer van deze tijd – petitie

12 november 2023 - 31 december 2023

Jaarlijks worden er in Nederland gemiddeld 450.000 dierproeven gedaan op minstens zo veel proefdieren.

“9 op de 10 medicijnen die zijn getest op dieren werken niet voor de mens.” Dierproeven zijn niet meer van deze tijd, want er zijn betere, mensgerichte alternatieven. Ga jij samen met de wetenschappers voor proefdiervrij onderzoek? Het is tijd dat de regering nu écht een grote stap zet om dit te veranderen. Geen woorden meer, maar daden. Nu. Laat je stem horen: teken de petitie en roep de regering op om écht te investeren in wetenschappelijk onderzoek zonder proefdieren. Want alleen samen kan er een einde gemaakt aan het onnodig lijden van dieren. Het is hoog tijd voor daadkrachtige actie van de regering om deze situatie te veranderen. Genoeg loze beloften, maar echte verandering:

  • Investeer in proefdiervrije innovatie – Maak voldoende geld vrij en stimuleer onderzoekers, onderwijsinstellingen en bedrijven om proefdiervrije alternatieven te ontwikkelen en te gebruiken.
  • Voorkom meer dierproeven door Europese regelgeving – Zorg ervoor dat nieuwe Europese wetten geen extra dierproeven vereisen en juist de ontwikkeling en het gebruik van proefdiervrije methoden stimuleren.
  • Stop direct vergunningverlening voor onnodige dierproeven – Maak een einde aan dierproeven waarvoor bewezen alternatieven beschikbaar zijn of die niet langer noodzakelijk zijn.

Links:
Dierproeven zijn niet meer van deze tijd

Gegevens

Begin:
12 november 2023
Einde:
31 december 2023
Evenement Categorieën:
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA ImageChange Image

Ga naar de inhoud