Agenda

Zie verleden, heden en toekomst door de ogen van A3…

 

Archief

Agenda’s

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Deze verkiezingen zijn van ons

november 2 - november 22

Verkiezingscampagnes duren ongeveer drie weken, en aan het einde wint Mark Rutte.

Zo is het de afgelopen 13 jaar geweest (deze wijsheid is geleend van oud-voetballer Gary Lineker en toegepast op de Nederlandse politiek). Maar hoe dan ook komt daar dit jaar verandering in. Genoeg betaalbare huizen, een eerlijke overheid, de klimaatcrisis beteugelen, een einde aan inkomensongelijkheid, toegankelijke zorg voor iedereen en een menselijke behandeling van vluchtelingen. Onmogelijk? Absoluut niet. Deze verkiezingen zijn van ons, als we samen in actie komen. De meerderheid van Nederland vindt dat het socialer, groener en rechtvaardiger moet. Zij denken niet alleen aan hun eigen belang, maar ook aan dat van anderen. Toch geeft de politiek van de afgelopen 13 jaar een totaal ander beeld. We zien politici die vooral met zichzelf bezig zijn, in plaats van met echte problemen. Ondertussen brokkelt het vertrouwen in de overheid af en nemen complottheorieën, haat en wij-zij denken toe.

Nu staan we op een kruispunt. De politiek moet en kán weer van ons worden. We zijn een steeds groter groeiende beweging van mensen die verandering opeisen. Die willen dat de politiek er is voor iedereen, in plaats van voor zichzelf. Met deze verkiezingen kan het tij worden gekeerd. Je bent nodig: of je nu houdt van politieke discussies of juist niet, een activist bent of onderdeel van de stille meerderheid, je al 30 jaar mag stemmen of dit je eerste verkiezingen zijn. Stemmen alleen is deze verkiezingen niet genoeg. We voeren een strijd met het egoïsme, de berusting en het cynisme. Je bent nodig om iedereen die je een verstandige stem toevertrouwt naar de stembus te krijgen. Samen wordt een grote groep mensen gemobiliseerd die op 22 november 2023 stemt voor een duurzame, eerlijke, rechtvaardige en inclusieve toekomst.

Je hebt vast een vriend die twijfelt tussen partijen, een (klein)kind voor wie dit de eerste verkiezingen zijn, een collega die nooit stemt of een (groot)ouder die zich zorgen maakt over jouw toekomst. De komende drie weken gaan we jou helpen om hen naar de stembus te krijgen, omdat jij zo de goede zaak helpt. Dit is niet per se een stemadvies, maar een oproep om de verkiezingen van ons te maken. Wij allen, die vinden dat het klimaat niet kan wachten, jongeren een huis moeten hebben en de armoede en ongelijkheid de wereld uit moeten.

Links:
Deze verkiezingen zijn van ons

PDZ x Jacobin Nederland : Een wereld te winnen

Gegevens

Begin:
november 2
Einde:
november 22
Evenement Categorieën:
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud