Agenda

Zie verleden, heden en toekomst door de ogen van A3…

 

Archief

Agenda’s

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

3FM Serious Request 2023 (TV Radio NPO 3FM)

december 17 - december 24

3FM Serious Request (vaak verkort tot Serious Request) is een geldinzamelingsactie die sinds 2004 jaarlijks georganiseerd wordt in de week voor Kerstmis door de Nederlandse radiozender NPO 3FM, tijdens de actie zetten dj’s van de radiozender zich in voor een specifiek thema.

Tijdens het evenement worden enkele dj’s vijf of zes dagen opgesloten in een glazen huis en mogen de geen vast voedsel eten. In plaats daarvan kregen ze groente- en fruitsappen. De dj’s draaien dag en nacht verzoeknummers voor luisteraars, in ruil voor een donatie. In de week voorafgaand aan Kerstmis nemen dj’s van het radiostation NPO 3FM gedurende zes dagen (vijf in 2004) plaats in een glazen huis, om radio te maken voor het goede doel. Een BN’er sluit het huis op de vooravond van de eerste dag en start hiermee de actie. Dj’s maken tijdens de actie afwisselend radio, waarbij de playlist was gebaseerd op door het publiek aangevraagde muziek. Voor zo’n aanvraag wordt een geldbedrag gedoneerd, meestal zo’n 10 tot 25 euro met uitschieters tot enkele duizenden euro’s. Verzoeknummers kunnen gedurende de actieweek telefonisch of via de site van NPO 3FM worden aangevraagd.

Muziekaanvragen vormen niet de enige bron van inkomsten. Tijdens de actie zijn er door het hele land acties van zowel NPO 3FM als particulieren. Bij de meeste edities is er ook een veiling van uiteenlopende producten en activiteiten. Tijdens de actie wordt er dagelijks een tussenstand bekendgemaakt. Gedurende de laatste avond worden de dj’s uit het Glazen Huis bevrijd waarna vervolgens het eindbedrag bekendgemaakt wordt. Dat vindt meestal plaats op een eindfeest. Vlak voor het eindbedrag bekend wordt gemaakt, ontvangen de dj’s elk een appel. Deze appel is grotendeels van symbolische waarde aangezien deze appel het eerste vaste voedsel is dat zij innemen sinds het begin van de actie. 3FM Serious Request komt in 2023 in actie voor Stichting ALS Nederland op de Grote Markt in Nijmegen. Hier zetten ze zich samen met heel Nederland dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ALS-patiënten.

Links:
3FM Serious Request 2023

Gegevens

Begin:
december 17
Einde:
december 24
Evenement Categorieën:
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud