2021-05-21, Lief dagboek

Vrijdag; Steekpartij; Shell; Leven na de dood – Freek de Jonge; Natura 2000 dag; World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is dagboek.png

Steekpartij:

Rondom de woning van A3, in en bij de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse wijk De Pijp zijn vrijdagavond 21 mei 2021 vijf mensen neergestoken. Eén van de slachtoffers, een 64-jarige man, overleed ter plekke. De andere vier zijn naar het ziekenhuis gebracht, zij waren buiten levensgevaar.  Een zesde slachtoffer werd wel belaagd maar niet geraakt. Na het incident werden op grote schaal hulptroepen ingezet, onder meer van de Dienst Speciale Interventies. De dader is een 29-jarige man die niet bekend was bij de politie of justitie. Zijn woning in Amstelveen is doorzocht. Volgens enkele getuigen zou hij verward gedrag hebben vertoond, meldde de politie.

Social:

Agenda:

Links:
In de geschiedenis

Amsterdam: vijf mensen neergestoken in De Pijp

AT5“Verdachte dodelijke steekpartij De Pijp voorgeleid aan rechter-commissaris”

PZC.nl“Gewonden steekpartij Amsterdam buiten levensgevaar, motief verdachte nog onduidelijk”

de Volkskrant“Verdachte van steekpartij met dode en vier gewonden in Amsterdam ‘vertoonde verward gedrag’”

Deel: