Ontmanteling XS4ALL blijkt in het geheim begonnen

Het ziet er naar uit dat A3 sneller dan verwacht diens webdomein moet, maar ook kan, verhuizen naar een andere isp, te weten Freedom Internet.

Dit kon hij concluderen uit het volgende bericht van actiecomité XS4ALL Moet Blijven:

Ontmanteling XS4ALL blijkt in het geheim begonnen: alle hosting wordt per 1 oktober opgeheven
De ontmanteling van XS4ALL is tot onze grote verrassing op stiekeme wijze begonnen: meerdere klanten hebben een e-mail gehad waarin staat dat alle hosting bij XS4ALL per 1 oktober wordt opgeheven. Opvallend genoeg is dit nog niet breed bekend gemaakt door KPN: tal van klanten hebben de mail nog niet gehad, er is geen aankondiging te zien op xs4all.nl en op xs4all.nl/hosting staan nog steeds de opties voor verschillende pakketten om websites en databases bij XS4ALL te hosten. Klanten die al wel een mail hebben gehad eind maart worden verwezen naar een andere site, xs4all.nl/hostingdiensten, waarop valt te lezen dat alle hosting per 1 oktober verdwijnt.

Meerdere XS4ALL-klanten hebben ons laten weten erg geschrokken te zijn van de aankondiging. ‘Er was ons door KPN beloofd dat er niets zou veranderen als XS4ALL zou worden opgeheven, nu blijkt echter dat nota bene álle hosting verdwijnt,’ aldus bijvoorbeeld XS4ALL-klant Jim van de Zon. Maximo Ibarra, de voormalig CEO van KPN, had eerder op een aandeelhoudersvergadering van KPN aan bezorgde XS4ALL-klanten expliciet en herhaaldelijk laten weten dat er niets voor hen zou veranderen. “Nothing will change,” zei hij toen. Hij voegde zelfs toe: “Nothing means nothing”. Dat moeten we kennelijk letterlijk nemen, dat zijn belofte niets betekent,’ aldus Jim.

Het enige wat er uiteindelijk gebleven is tot nu toe is de naam van XS4ALL, verder wordt er momenteel gewoon gewerkt aan het overhevelen naar KPN van alles wat XS4ALL is en waar het voor stond. Dat hosting gewoon helemaal verdwijnt is echt een schok. Je zou toch denken dat ze dat netjes laten draaien, of het verkopen aan een andere partij. Maar er wordt nu letterlijk aan klanten gecommuniceerd dat als ze niet zelf verhuizen voor 1 oktober, hun hostingdiensten automatisch worden stopgezet op 1 oktober en dat gegevens van de server worden gewist. Dat gaat nog veel drama’s opleveren natuurlijk met mensen die bijvoorbeeld ineens toch complete archieven kwijt zijn en het gaat tegen alle beloftes van KPN in.

Wij maakten ons vanaf het begin al zorgen over de beloftes van KPN. Het is niet voor niets dat we met behulp van duizenden XS4ALL-klanten Freedom Internet als alternatief hebben opgericht. ‘Dat was vooral bedoeld omdat we de strijd van XS4ALL voor privacy en veiligheid ontzettend belangrijk vonden om voort te zetten, maar dat nu ook diensten gewoonweg vervallen maakt het wel extra cru. Freedom was al gestart met co-location en was bezig met het opzetten van een shared hostingaanbod. Dat wordt nu versneld uitgevoerd, zodat XS4ALL-klanten die hun hosting willen houden vóór 1 oktober de overstap naar Freedom kunnen maken. Veel oud-medewerkers van XS4ALL zitten zoals jullie weten al vanaf het begin bij Freedom, zij weten goed hoe ze dat moeten regelen. Er is een voorintekenlijst gemaakt voor klanten die shared hosting willen. De eerste duizend klanten krijgen een korting van zes maanden. Iedereen die al klant is bij Freedom of dat vóór 1 oktober wordt, krijgt zelfs twaalf maanden korting op het hostingpakket.

Het actiecomité zal de verdere ontwikkelingen de komende tijd uiteraard nauwgezet blijven volgen.
Prijsverhoging, klik op afbeelding om te lezen

Links:
Freedom Internet

Freedom Internet Nieuwsbrief

Freedom start binnenkort met shared webhosting

HCC – KPN trekt stekker uit hosting XS4ALL

KPN stopt hostingdiensten van Xs4all

Agenda – #XS4ALLmoetBLIJVEN – start Plan B fase 1 : bekendmaking naam nieuwe provider

Deel: