2020-07-25, Lief dagboek

Zaterdag, Black Pride, A Paper Monument for the Paperless, Spam, #ZolangHetNodigIs, Dag van Solidariteit met Antifascistische Gevangenen, Mars 2020.

Black Pride:

Op het Museumplein vond het eerste Black Pride-protest plaats. De betogers demonstreerden tegen homogeweld tegen de zwarte gemeenschap. 

Black Pride manifestatie, klik op afbeelding voor origineel

Organisator Black Queer & Trans Resistance NL wilde zich met dit protest ook uitspreken tegen politiegeweld, institutioneel racisme en discriminatie van de Nederlandse overheid. Daarnaast werden ook de vorige generaties herdacht die onderdrukt zijn geweest. Verder pleitte de organisatie onder meer voor volledige en gelijke toegang tot (daklozen)opvang voor LHBTQI+ mensen en beschikbaarheid van veilige asielzoekerscentra voor LHBTQI+ migranten.

US consulaat, klik op afbeelding voor origineel

Schijnheiligheid ten top op het US consulaat, regenboogvlag terwijl thuis een racistische en homofobe president in diverse (door democraten bestuurde) steden federale knokploegen met grof geweld iedere demonstratie neer laat slaan.

https://a3veen.tumblr.com/post/689852455056523264/trumps-secret-police-are-freaking-people-out

A Paper Monument for the Paperless:

A Paper Monument for the Paperless, klik op afbeelding voor origineel

Aan de rand van het Museumplein, bij de “Badkuip”, is een papieren monument te vinden om aandacht te vragen voor mensen zonder papieren (ongedocumenteerden).

Social:

Agenda:

Weer:

Links:
In de geschiedenis

Europe’s dreamers

Deel: