2017-09-05, Nieuwe buren SOMO

Nieuwe buren SOMO:
Vluchtelingencollectief Wij Zijn Hier / We are Here heeft in het blok waarin SOMO, een van de werklocaties van A3, zich bevindt een paar panden gekraakt om dakloze vluchtelingen onderdak te kunnen bieden.


Afbeelding: Gekraakt, klik erop voor vergroting

Wij Zijn Hier, de nieuwe buren:
Wij Zijn Hier is een groep vluchtelingen in Amsterdam die vanuit de Nederlandse overheid geen onderdak krijgt maar ook niet mag werken en dus op straat zou moeten leven. De groep heeft besloten de onmenselijke situatie waarin zij leven zichtbaar te maken, door zich niet meer te verschuilen maar juist de situatie van afgewezen maar onuitzetbare vluchtelingen in Nederland aan de kaak te stellen.

Alweer vertrokken:
Op last van de brandweer moesten de nieuwe buren op zaterdag 9 september 2017 alweer vertrekken.

Links:
Wij Zijn Hier / We are Here – vluchtelingencollectief start (2012)
Flickr, a3veen

Deel: