2014-03-24, Werklunch met Syrische gast

Lunch:
Bij Amnesty International NL, de werkplek van A3, werd een speciale lunchbijeenkomst georganiseerd. Dit keer werd het etensmaal begeleid door een filmpresentatie en de daarin geportretteerde persoon.

Deze bijeenkomst stond geheel in het teken van het A Matter of Act filmprogramma, en in het bijzonder van de Syrische activiste Ala’a Basatneh. Ala’a wordt geportretteerd in de film #chicagoGirl: the Social Network Takes on a Dictator.

Tijdens de bijeenkomst werd een deel van deze film vertoond waarbij we konden zien hoe Ala’a vanuit de buitenwijken van Chicago via Facebook en Twitter demonstraties in Syrië organiseert. Als centrale contactpersoon van de activisten krijgt ze bovendien filmmateriaal van de demonstraties maar ook van de geweldsuitbarstingen toegespeeld die zij op YouTube en andere media uitzet.

image
Afbeelding: Q&A met Ala’a, klik erop voor vergroting

Na afloop van het filmfragment volgde een Q&A met Ala’a, zij is één van de acht bijzondere mensenrechtenactivisten die deze dag in het Amnesty Huis werden ontvangen. Deze activisten zijn allen verbonden aan de films van het A Matter of Act-hoofdprogramma en op uitnodiging van Movies that Matter te gast op het festival.

Links:
Movies that Matter Festival
A3veen Agenda, Movies that Matter Festival
IMDb, #chicagoGirl: The Social Network Takes on a Dictator
Amnesty International rss
Flickr, a3veen rss
A3veen Agenda, 2doc: #chicagoGirl (TV Nederland 2)

Deel: