2013-10-16, Blog Action Day 2013 ( #BAD13 )

Blog Action Day:
Blog Actie Dag is een jaarlijks rond 15 oktober gehouden non-profit evenement met het doel om bloggers, podcasters en videocasters wereldwijd te verenigen, zodat ze op 1 dag allemaal hetzelfde onderwerp aankaarten.

bad
Afbeelding: BAD2013, klik erop voor meer informatie

Mensenrechten:
Mensenrechten” is het thema van de editie 2013. De rechten van de mens of mensenrechten omvatten rechten waarop iedereen aanspraak kan maken, ongeacht herkomst, nationaliteit, overtuiging, geslacht, wettelijke status of andere kenmerken. Voorbeelden zijn het recht op vrije meningsuiting, het recht op leven, het recht op bescherming tegen marteling en het zelfbeschikkingsrecht.

Deelnemers:
Op 20 oktober 2013 waren er 2,200 blogs uit 130 landen, in 26 talen geregistreerd als deelnemer van Blog Action Day 2013.

Amnesty International:
Ook de inlener van A3, Amnesty International is partner van deze editie van Blog Action Day en zal alle fantastische bijdragen promoten via hun Twitter en Storify accounts. Verder zullen drie meest in het oog springende blogs door Blog Action Day deelnemers worden gepubliceerd in Amnesty International’s campagne blog Livewire voor het eind van 2013.


Afbeelding: Rechten van de Mens, klik erop voor vergroting

Dankwoord:
Via een e-mailbrief aan alle deelnemers bedankt de directeur van Amnesty International voor het gebruik van een van de fundamentele mensenrechten, het recht op meningsuiting, door middel van Blog Action Day.

Hoogtepunten:
Blog Action Day deelnemers concentreerden zich op het onderwerp Mensenrechten met berichten, beelden, video’s en audio op 16 oktober 2013. Dit jaar deden bloggers uit 130 landen mee, meer dan ooit. Klik hier voor een Engelstalig verslag met hoogtepunten en bekijk posts en commentaren die live werden uitgebracht.

Links:
Blog Action Day 2013
A3veen.nl Agenda, “Blog Action Day 2013”

Deel: