2013-04-03, Baan bij Amnesty

Andere baan:
A3 is op woensdag 03 april 2013 begonnen met werken bij Amnesty International.

Amnesty:
Amnesty International is een vereniging die de naleving van de mensenrechten beoogt, zoals vastgelegd in de Universele verklaring van de rechten van de mens en andere internationale mensenrechtendocumenten. De Nederlandse en Vlaamse afdelingen van Amnesty International houden zich bezig met uiteenlopende campagnes en acties.

Zo zijn er campagnes tegen de doodstraf, tegen discriminatie en voor meer controle op de handel in wapens. Daarnaast zijn er acties ten behoeve van gewetensgevangenen, zoals de succesvolle ‘bliksemacties’ voor individuele gevallen. Speciale thema-actienetwerken voeren actie voor homorechten, vrouwenrechten en voor mensenrechtenactivisten.

Belangrijke activiteiten zijn verder de hulp aan politieke gevangenen en asielzoekers en voorlichting aan nieuwe leden en/of niet-leden; dit laatste gebeurt bijvoorbeeld op scholen. Met communicatiemiddelen zoals internet, e-mail en sms-acties wordt een groot publiek aangesproken waaronder jongeren.


Afbeelding: Westerkerk en Homomonument, klik erop voor vergroting

Helpdesk:
A3 is aangenomen om het ICT-team te versterken als helpdesk medewerker om incidenten op te vangen en te verhelpen. Hier komt de opgedane ervaring van 8 jaar bij de ICT afdeling van Pantar Amsterdam, alsmede de kennis die is vergaard bij de NCOI goed van pas.


Afbeelding: Coymanshuis, klik erop voor vergroting (pdf)

De werkplek op het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd in het Coymanshuis, een voormalig schoolgebouw aan de Keizersgracht 177 in Amsterdam, prachtig gelegen tegenover de Westerkerk. De kamer van het ICT-team is gelegen aan de achterkant van het pand met uitzicht op een grote binnentuin.

Links:
Amnesty International Nederland

Wikipedia (Engels), “Amnesty International”

Deel: