2011-09-18, Nazomerfestival De Pijp

Nazomerfestival De Pijp:
Op zondag 18-09-2011 was A3 wederom als vrijwilliger betrokken bij de 13e editie van het jaarlijkse Nazomerfestival De Pijp.


Afbeelding: Bellenblazen, klik erop voor vergroting

Nazomerfestival:
Het Nazomerfestival wordt ieder jaar georganiseerd door Wijkcentrum Ceintuur met en voor buurtbewoners en lokale ondernemers. Het thema in 2011 was in navolging van het Jaar van de Vrijwilliger: “het vrijwilligerswerk”.


Afbeelding: Waardering, klik erop voor vergroting

Verbondenheid:
Bewoners, bewonersgroepen, kunstinstellingen, stichtingen, culturele en lokale ondernemers, muzikanten, buurtinitiatieven en kinderen verbinden zich elk jaar met elkaar om zich te presenteren op het Nazomerfestival de Pijp.


Afbeelding: Kinderpodium, klik erop voor vergroting

Ondernemers:
Allerlei ondernemers spelen een rol bij het Nazomerfestival: De Kunstcuyp biedt plaats aan veel creatieve ondernemers, de maatschappelijke ondernemers kunnen zich presenteren op de Presentatiemarkt en een Proeverij waar culinaire ondernemers hun specialiteiten konden aanbieden.


Afbeelding: Regen, klik erop voor vergroting

Laatste keer…?:
Men kon het niet verhullen, het weer zat echt niet mee! En de kans was groot dat dit de laatste editie van het festival was als gevolg van bezuinigingen in het welzijnswerk. Het was te zien dat het Nazomerfestival een buurtgedragen festival is en iedereen werd opgeroepen om het festival te ondersteunen.

Links:
nazomerfestival-depijp.nl

Deel: