2009/2010, Reisverslag Groningen

Groningen, reisverslag:
Traditioneel was A3 naar Groningen getogen om de laatste week van 2009 en de jaarwisseling door te brengen bij familie.

Bioscoop:
Op 29-12-2009 werd een bezoek gebracht aan de bioscoop in Hoogezand om met neef, nicht en moeder/oma de film Anubis en de wraak van Arghus te bekijken.


Afbeelding: Zuidbroek, klik erop voor vergroting

Zuidbroek:
Er werd een nachtje doorgebracht bij familie in Zuidbroek, een van hen gaat, als het goed gaat in de verkiezingen van 3 maart 2010, een politieke carrière tegemoet: zus is kandidaat namens de SP voor de gemeenteraad in Menterwolde.

Een vriend en oppas van zus en zwager, de beheerder van de website Trefpunt Groningen, werd met een bezoek vereerd. Daarna werd er gegeten en tot in de kleine uurtjes gekeuveld aan de toog van het plaatselijke virtuele cafe “Het Golden Peerd”.


Afbeelding: Jong (in) 2010, klik erop voor vergroting

Jaarwisseling:
De jaarwisseling werd doorgebracht op de boerderij annex paardenmanege van een oom en tante met oliebollen in het gezelschap van honden en paarden, die allen getroost moesten worden in verband met het voor hen griezelige vuurwerk.

OV-chipkaart:
Zowel de heen- als de terugreis (op een stukje rail in Groningen na) met de trein werd voor het eerst betaald met de OV-chipkaart, dit is goedkoper dan met een papieren kaartje omdat je per reis de helft van de dagretourprijs hoeft te betalen.

Links:
Stalhouderij Nieboer, de paardenmanege van oom en tante
Anubis film website
SP afdeling Menterwolde

Deel: