2009-09-20, Buurtfeest de Pijp

Nazomerfestival de Pijp:
Jaarlijks wordt op de autovrije zondag een buurtfeest gehouden in de Amsterdamse wijk de Pijp, waar net zo traditioneel A3 steeds als vrijwilliger een steenje bijdraagt.

Festival:
Op 20 september 2009 vond het jaarlijkse Nazomerfestival de Pijp plaats op de Albert Cuypmarkt tijdens de autovrije zondag. De laatste jaren is de Kunst&Cultuurcuyp een belangrijk onderdeel van het festival geworden waar een nieuwsgierig en gemĂȘleerd publiek op afkomt.


Afbeelding: Festivalmarkt, klik erop voor vergroting

Kunst&CultuurCuyp:
De Kunst&CultuurCuyp is de gelegenheid waar kunstenaars, culturele instellingen en creatieve ondernemers zich kunnen presenteren, hun werk kunnen promoten en hun publiek kunnen ontmoeten. Een Uitmarkt waarin cultuur, talenten en charmes van de Amsterdamse wijk de Pijp (woonplek A3) weerspiegeld worden.


Afbeelding: Werkkleding, klik erop voor vergroting

Electric Avenue:
Dit jaar had het thema duurzaamheid extra aandacht: Op de Electric Avenue ging elektrisch vervoer de uitdaging aan met het bekende gemotoriseerde vervoer. Iedereen kon meedoen, bijvoorbeeld door een proefrit te maken op een elektrische scooter, fiets of in een elektrische auto.

Ook waren er demonstraties van elektrische crossmotoren, races tussen elektrische- en benzinescooters en veel proefmodellen waar iedereen gebruik van kon maken. Verder deed de Schoner Vervoer Toer de Electric Avenue aan.


Afbeelding: Bakfiets, klik erop voor vergroting

Nazomer:
Het nazomerfestival vond plaats in geweldig nazomerweer en er was een erg gezellige drukte. A3 zorgde er net als de afgelopen jaren met de bakfiets voor, dat diverse benodigde spullen naar en van de verschillende locaties werden vervoerd.

Links:
Nazomerfestival de Pijp

Deel: