2009-03-16, Neusoperatie deel 3

De operatie aan de neus:
Het is voorbij! Op maandag 16-03-2009 werd er een chirurgische ingreep gepleegd aan de neus.


Afbeelding: OLVG Oosterpark, klik erop voor vergroting

Operatie voorbij:
A3 was even een paar dagen niet echt aanwezig, maar hier is ie dan eindelijk: het verslag van de neusoperatie.

De ingreep:
Om ongeveer 10:00 op 16-03-2009 kwam de patiënt aan in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) lokatie Prinsengracht te Amsterdam. Via de aanmeldbalie werd A3 begeleid naar kamer 4 op de 1e verdieping, waar de kleren uitgedaan moesten worden. Daarna werd in een bed gewacht op wat komen zou.

Tegen 10:40 werd het bed naar de voorbereidings- tevens recoveryruimte gereden en om 10:45 de operatie aan de neus gestart, om 11:50 werd A3 alweer wakker in de recoverykamer. Na enige tijd werd A3 teruggebracht naar kamer 4, 1e verdieping, waar een boterham en koffie werden genuttigd.

Om 15:30 werd er naar huis gewandeld, dit ging vrij goed; pas ‘s avonds kwam de klap en is er 15 uur lang geslapen. Met pijnstillers en een goede begeleiding is de verpleegde er met succes doorheen gekomen.

Nazorg:
Na de operatie waren de neusgaten volgestopt met watten, deze moesten er op 18-03-2009 uit worden gehaald in het OLVG lokatie Oosterpark. Een korte vervelende ingreep, die direct voor grote opluchting zorgde.

Op wat lichte overlast (zo nu en dan vochtverlies en licht ongemakkelijk gevoel) na voelt A3 zich weer helemaal goed. Kortom: er was vele malen meer last van zenuwen dan van de ingrepen zelf… Ik ben erg dankbaar voor het goede werk en de geweldige zorg van zowel een goede vriendin als het ziekenhuis.

Links:
OLVG

Deel: