Vergeleken met een jaar geleden zijn we ongeveer een halve kilo minder vlees gaan eten. Daarmee komt de vleesconsumptie op het laagste niveau sinds de start van de metingen in 2005. De onderzoekers hebben onder meer gekeken naar hoeveel dieren er zijn geslacht. De hoeveelheid varkens, kippen, runderen, kalveren, schapen, geiten en paarden is in kaart gebracht en ook werd gekeken naar CBS-statistieken over de in- en uitvoer van vlees, hoe groot de voorraad opgeslagen vlees in Nederland is en wat daarvan wordt gebruikt. In 2024 was het totale vleesverbruik van Nederlanders 74,4 kilogram. Dat is het karkasgewicht: het gewicht van het dier inclusief botten. Ongeveer de helft daarvan wordt daadwerkelijk opgegeten. Nederlanders eten dus volgens het onderzoek iets meer dan 37 kilogram vlees per persoon per jaar.
…bij A3veen.nl, sinds 29-04-2003 de webplek van Aaldrik Adrie (A3) van der Veen, met een weBLOG vol weetjes die het delen waard zijn, onder het motto: “Zie de wereld door de ogen van A3…”
A3veen.nl vraagt je toestemming omcookieste plaatsen op je computer, je kunt deze weigeren of (deels) accepteren middels nevenstaande knoppen. InstellingenACCEPTWEIGER
Privacy & Cookies
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Vergeleken met een jaar geleden zijn we ongeveer een halve kilo minder vlees gaan eten. Daarmee komt de vleesconsumptie op het laagste niveau sinds de start van de metingen in 2005. De onderzoekers hebben onder meer gekeken naar hoeveel dieren er zijn geslacht. De hoeveelheid varkens, kippen, runderen, kalveren, schapen, geiten en paarden is in kaart gebracht en ook werd gekeken naar CBS-statistieken over de in- en uitvoer van vlees, hoe groot de voorraad opgeslagen vlees in Nederland is en wat daarvan wordt gebruikt. In 2024 was het totale vleesverbruik van Nederlanders 74,4 kilogram. Dat is het karkasgewicht: het gewicht van het dier inclusief botten. Ongeveer de helft daarvan wordt daadwerkelijk opgegeten. Nederlanders eten dus volgens het onderzoek iets meer dan 37 kilogram vlees per persoon per jaar.
Links:
Nederlanders eten minder vlees, laagste aantal kilo’s in twintig jaar
Gegevens
Locatie